gototopgototop
sreda, 12. avgust 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Oproštajna poseta ambasadora Slovačke
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0049Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Jana Varšoa, koji krajem ove nedelje završava svoj mandat u Republici Srbiji. Obostrano je konstatovano da su bilateralni odnosi veoma dobri i istaknut je zajednički interes za njihovo produbljivanje i dalje jačanje, naročito u ekonomskoj sferi.

Ministar Dačić podvukao je da postoje veoma dobri odnosi između naših zemalja na svim poljima i zahvalio se na kontinuiranoj podršci Republike Slovačke evrointegracijama Republike Srbije, a naročito principijelnoj poziciji Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Ambasador Jan Varšo je lično zahvalio ministru Dačiću na saradnji, naglašavajući da, pored veoma dobrih odnosa dve zemlje i saradnje sa zvaničnicima i institucijama Republike Srbije, njegov mandat obeležava i uverenje o snažnom prijateljstvu dve zemlje i dva naroda.

U razgovoru su razmotrena aktuelna pitanja u regionu, početak rada Fonda za Zapadni Balkan, kao i pitanja iz domena rada OEBS-a.