gototopgototop
petak, 14. avgust 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Održana prezentacija planiranih aktivnosti povodom sastanka Ministarskog saveta OEBS-a
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0039_1U Ministarstvu spoljnih poslova danas je predstavljena prezentacija dosadašnjih i planiranih aktivnosti povodom sastanka Ministarskog saveta OEBS-a, koji će se 3. i 4. decembra održati u Beogradu. Sastanku Organizacionog odbora Ministarskog saveta OEBS-a su pored predsednika Organizacionog odbora, prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović kao i v.d. generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova i predsednik Izvršnog odbora Ministarskog saveta OEBS-a Veljko Odalović.

Sastanak Ministarskog saveta OEBS-a, na kojem se očekuje više od 1.500 učesnika, biće održan 3 i 4. decembra u Beogradskoj areni.

"Još nije poznato koji ministri spoljnih poslova će učestvovati, ali je nesumnjivo da će taj broj biti veliki, rekao je Dačić, predsedavajući OEBS-u predstavljajući dosadašnje i planirane aktivnosti povodom sastanka Ministarskog saveta OEBS-a.

Na konferenciji u Ministarstvu spoljnih poslova, Dačić je rekao da se sastanak Ministarskog saveta OEBS-a organizuje uz najveće mere štednje, podsetivši da je Švajcarska prošle godine za taj događaj potrošila 24 miliona švajcarskih franaka, a da je budzet Srbije tokom predsedavanja OEBS-u tri miliona evra.

"Ovaj događaj je politički veoma važan za Srbiju", rekao je Dačić i dodao da je Beogradska arena po kriterijumima OEBS-a jedini prostor u Beogradu koji ispunjava sve tehničke i bezbednosne uslove i da će biti veliki izazov da se od tog prostora napravi mesto za politički događaj.
Prema njegovim rečima, Izvršni odbor će u narednim danima razmatrati sva pitanja u vezi sa organizacijom ministarske konferencije.