gototopgototop
четвртак, 01. октобар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са шефом аргентинске дипломатије и учествовао на састанку о сарадњи у погледу миграција
+ larger fontnormal font- Smaller font
msp argentine1100152Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић учествовао је на догађају на високом нивоу: Јачање сарадње у погледу миграција и избеглица у контексту Нове развојне агенде.

Указујући на озбиљне изазове са којима се суочавају земље када су у питању избеглице из Сирије, Ирака и Авганистана, шеф српске дипломатије је указао на важност стабилизације ситуације у корену проблема, односно из земаља из којих долазе. Поновио је да дизање зидова и ограда, затварање граница свакако не представља решење. Неопходна је солидарност свих у изналазењу одрживог решења.

Министар Дачић разговарао је јуче, на маргинама Генералне скупштине УН-а, са својим аргентинским колегом Ектором Тимерманом.

Аргентински министар захвалио се на подршци Србије Резолуцији ГС УН-а о основним принципима процеса реструктурирања сувереног дуга, усвојеној 10. септембра 2015. године.

Интересовао се за ситуацију на Косову и Метохији и ток дијалога Београда и Приштине, те поновио став своје земље о принципијалном непризнавању једнострано проглашене независности КиМ. Министар Дачић позвао је аргентинског колегу да посети Србију.