gototopgototop
četvrtak, 01. oktobar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa šefom argentinske diplomatije i učestvovao na sastanku o saradnji u pogledu migracija
+ larger fontnormal font- Smaller font
msp argentine1100152Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je na događaju na visokom nivou: Jačanje saradnje u pogledu migracija i izbeglica u kontekstu Nove razvojne agende.

Ukazujući na ozbiljne izazove sa kojima se suočavaju zemlje kada su u pitanju izbeglice iz Sirije, Iraka i Avganistana, šef srpske diplomatije je ukazao na važnost stabilizacije situacije u korenu problema, odnosno iz zemalja iz kojih dolaze. Ponovio je da dizanje zidova i ograda, zatvaranje granica svakako ne predstavlja rešenje. Neophodna je solidarnost svih u iznalazenju održivog rešenja.

Ministar Dačić razgovarao je juče, na marginama Generalne skupštine UN-a, sa svojim argentinskim kolegom Ektorom Timermanom.

Argentinski ministar zahvalio se na podršci Srbije Rezoluciji GS UN-a o osnovnim principima procesa restrukturiranja suverenog duga, usvojenoj 10. septembra 2015. godine.

Interesovao se za situaciju na Kosovu i Metohiji i tok dijaloga Beograda i Prištine, te ponovio stav svoje zemlje o principijalnom nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti KiM. Ministar Dačić pozvao je argentinskog kolegu da poseti Srbiju.