gototopgototop
utorak, 01. decembar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak predsedavajućeg OEBS-u Dačića sa Lambertom Zanijerom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Arena -_Dacic_-_ZanijerPredsedavajući OEBS-u, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa generalnim sekretarom OEBS-a Lambertom Zanijerom. 

Ministar Dačić i generalni sekretar OEBS-a Zanijer pozitivno su ocenili saradnju između Srbije kao predsedavajuće i Sekretarijata i generalnog sekretara OEBS-a tokom 2015. godine, zahvaljujući kojoj, u godini punoj bezbednosnih izazova i podela OEBS je doprineo smirivanju tenzija u regionu OEBS-a, pre svega u Ukrajini kroz delovanje Specijalne posmatračke misije i Trilateralne kontakt grupe.

Predsedavajući OEBS-u Ivica Dačić obavestio je o kompleksnim pripremama za održavanje 22. Ministarskog saveta OEBS-a, a sagovornici su složili da je veliki odziv ministara spoljnih poslova odraz priznanja za dobro liderstvo Srbije kao predsedavajuće, odnosno za značaj OEBS-a kao organizacije.

Takođe, tokom današnjeg sastanka ministar Dačić i Zanijer razmenili su mišljenja o odlukama čija priprema je u toku za usvajanje tokom Ministarskog saveta.