gototopgototop
субота, 31. јануар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Председавајући ОЕБС-у Ивица Дачић изразио жаљење због губитка живота и позвао на моменталан прекид ватре у источној Украјини
+ larger fontnormal font- Smaller font
1032015 dacic_osceУ протекла 24 часа се ситуација на истоку Украјине нагло погоршала, утичући на недужне цивиле. Неколико људи је погинуло, а многи су рањени.

Председавајући ОЕБС-у и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић изразио је искрено жаљење због жртава и позвао све стране да се уздрже од насиља и неселективне употребе оружја.
„Моје најдубље жаљење и саучешће иду породицама које су изгубиле своје најближе и онима који су повређени. Позивам на моменталан прекид непријатељства и пуну примену Протокола из Минска од 5. септембра 2014. и Меморандума од 19. септембра 2014.", рекао је Дачић.

Председавајући ОЕБС-у је, такође, указао на Декларацију, коју су представници 57 држава чланица ОЕБС потписали на Сталном савету у Бечу 20. јануара 2015, у којој се позива на моменталан прекид ватре и пуну имплементацију споразума из Минска. „Актуелни конфликт се не може решити насиљем, већ само кроз дијалог, којег треба обновити што пре и тиме зауставити патње цивила", додао је Дачић.Фото:OSCE/Micky Kroell