gototopgototop
subota, 31. januar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Predsedavajući OEBS-u Ivica Dačić izrazio žaljenje zbog gubitka života i pozvao na momentalan prekid vatre u istočnoj Ukrajini
+ larger fontnormal font- Smaller font
1032015 dacic_osceU protekla 24 časa se situacija na istoku Ukrajine naglo pogoršala, utičući na nedužne civile. Nekoliko ljudi je poginulo, a mnogi su ranjeni.

Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izrazio je iskreno žaljenje zbog žrtava i pozvao sve strane da se uzdrže od nasilja i neselektivne upotrebe oružja.
„Moje najdublje žaljenje i saučešće idu porodicama koje su izgubile svoje najbliže i onima koji su povređeni. Pozivam na momentalan prekid neprijateljstva i punu primenu Protokola iz Minska od 5. septembra 2014. i Memoranduma od 19. septembra 2014.", rekao je Dačić.

Predsedavajući OEBS-u je, takođe, ukazao na Deklaraciju, koju su predstavnici 57 država članica OEBS potpisali na Stalnom savetu u Beču 20. januara 2015, u kojoj se poziva na momentalan prekid vatre i punu implementaciju sporazuma iz Minska. „Aktuelni konflikt se ne može rešiti nasiljem, već samo kroz dijalog, kojeg treba obnoviti što pre i time zaustaviti patnje civila", dodao je Dačić.Foto:OSCE/Micky Kroell