gototopgototop
sreda, 18. mart 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Predsedavajući OEBS-u Dačić i generalni sekretar Zanijer osuđuju brutalni teroristički napad u Tunisu
+ larger fontnormal font- Smaller font
1803015 osce_tunisPredsedavajući i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i generalni sekretar Lamberto Zanijer osudili su današnji brutalan teroristički napad u Tunisu i preneli izraze saučešća porodicama žrtava terorističkog napada.

"Napad u Tunisu danas ponovo pokazuje da je bezbednost zemalja članica OEBS-a povezana sa sigurnošću njenih mediteranskih partnera saradnje", rekao je Dacic. " Terorizam pogađa neselektivno i neophodno je sarađivati i udvostručiti napore u borbi protiv tog oblika nasilja, uz energičnije podvlačenje potrebe poštovanja ljudskih prava i vladavine prava."

Dačić i Zanijer pozvali su na solidarnost i široku mobilizaciju svih delova društva u borbi protiv terorizma. „Suprotstavljanje terorizmu zahteva sveobuhvatan pristup i svi imaju udeo u suočavanju sa dubljim korenima problema, pri čemu je neophodno negovanje tolerancije i poštovanje različitosti", izjavio je Zanijer.

Tunis se kao OEBS partner saradnje zajedno sa Organizacijom angažuje na različitim pitanjima, uključujući borbu protiv terorizma, sigurnost i upravljanje granicama i podsticanje većeg političkog učešća, kao i na mnogim drugim pitanjima.


Foto:REUTERS/Anis Mili