gototopgototop
petak, 26. jun 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Predsedavajući OEBS-u Dačić i generalni sekretar Zanijer osuđuju terorističke napade u Tunisu i Francuskoj, ističu potrebu za jedinstvom i solidarnošću
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic -_zanijerReagujući na terorističke napade u Tunisu i Francuskoj danas, predsedavajući OEBS-u, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, i generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer istakli su potrebu za jedinstvom i solidarnošću pred nasilnim ekstremizmom.

"Izražavam našu duboku solidarnost sa narodima Tunisa i Francuske, sa porodicama žrtava varvarskih i groznih napada koji su se odigrali danas," rekao je Dačić. "Moramo da budemo ujedinjeni, čvrsto opredeljeni za naše vrednosti i naše napore da izgradimo stabilna, demokratska i napredna društva."

Generalni sekretar Lamberto Zanijer je rekao: "Još jednom teroristi pokušavaju da usade strah u naša društva. Još jednom pojedinci puni mržnje pokušavaju da nam nametnu podele i medjusobno nepoverenje.

Upravo zbog sve veće učestalosti ovih užasnih napada na ljude u mnogim državama učesnicama OEBS-a i zemljama-partnerima, moramo se ujediniti pred nasilnim ekstremizmom."

Francuska je jedna od 57 država učesnica OEBS-a, a Tunis je jedna od zemalja iz grupe OEBS-ovih Partnera za saradnju.