gototopgototop
понедељак, 20. јул 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Ванредни састанак ИПРМ-а одржан у Ергнетију
+ larger fontnormal font- Smaller font
207015 ergenti_vanredniВанредни састанак Механизма за превенцију и реаговање (ИПРМ) одржан је 20. јула 2015. године у Ергнетију, под заједничким вођством Кестутиса Јанкаускаса, шефа Посматрачке мисије ЕУ у Грузији (ЕУПМ) и амбасадора Анђела Гнедингера, специјалног представника председавајућег ОЕБС-у за Јужни Кавказ.

ИПРМ позван је да размотри тренутну ситуацију, а нарочито скорашње догађаје у регијама Цителубани и Орчосан. Ко-медијатори цене посвећеност свих учесника у коришћењу ИПРМ-а за отворене и искрене разговоре о овим темама. Иако су разговори открили разлике у тумачењу настанка ових догађаја, учесници су се обавезали на предузимање потребних мера за одржавање мира, јер се ситуација развила током претходних дана.

Ово је поздрављено од ко-медијатора, који су замолили учеснике да се фокусирају на последице ових догађаја по свакодневни живот локаних становника. Разговарало се о приступу фармера својој земљи и понуђено је да се даље информације у вези са жетвом преносе путем „вруће линије" у наредним данима.

Следећи редовни састанак ИПРМ-а одржаће се 30. јула.
Фото:EUMM