gototopgototop
ponedeljak, 20. jul 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Vanredni sastanak IPRM-a održan u Ergnetiju
+ larger fontnormal font- Smaller font
207015 ergenti_vanredniVanredni sastanak Mehanizma za prevenciju i reagovanje (IPRM) održan je 20. jula 2015. godine u Ergnetiju, pod zajedničkim vođstvom Kestutisa Jankauskasa, šefa Posmatračke misije EU u Gruziji (EUPM) i ambasadora Anđela Gnedingera, specijalnog predstavnika predsedavajućeg OEBS-u za Južni Kavkaz.

IPRM pozvan je da razmotri trenutnu situaciju, a naročito skorašnje događaje u regijama Citelubani i Orčosan. Ko-medijatori cene posvećenost svih učesnika u korišćenju IPRM-a za otvorene i iskrene razgovore o ovim temama. Iako su razgovori otkrili razlike u tumačenju nastanka ovih događaja, učesnici su se obavezali na preduzimanje potrebnih mera za održavanje mira, jer se situacija razvila tokom prethodnih dana.

Ovo je pozdravljeno od ko-medijatora, koji su zamolili učesnike da se fokusiraju na posledice ovih događaja po svakodnevni život lokanih stanovnika. Razgovaralo se o pristupu farmera svojoj zemlji i ponuđeno je da se dalje informacije u vezi sa žetvom prenose putem „vruće linije" u narednim danima.

Sledeći redovni sastanak IPRM-a održaće se 30. jula.
Foto:EUMM