gototopgototop
četvrtak, 10. septembar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Predsedavajući OEBS-u Dačić, generalni sekretar Zanijer i visoki funkcioneri govoriće na Ekonomskom i ekološkom forumu OEBS-a u Pragu posvećenom upravljanju vodama
+ larger fontnormal font- Smaller font
109015 osce_waterMinistar spoljnih poslova Srbije i predsedavajući OEBS Ivica Dačić govoriće na završnom sastanku XXIII Ekonomskog i ekološkog foruma OEBS, koji se baviUpravljanjem vodama na prostoru OEBS – jačanje bezbednosti i stabilnosti putem saradnje, u ponedeljak, 14. septembra 2015, u Pragu.

Tokom trodnevnog sastanka Foruma, visoki vladini funkcioneri i stručnjaci iz akademskih sredina, NVO i međunarodnih organizacija analiziraće i razmotriti nivo primene obaveza preuzetih u okviru OEBS u cilju produbljivanja angažovanja OEBS u oblasti upravljanja vodama.

Sastanci će biti fokusirani na upravljanje vodama na različitim nivoima, kao i na najbolju praksu, efikasno smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i jačanje učešća civilnog društva i privatnog sektora.
Na otvaranju će govoriti Jakub Kulhanek, zamenik ministra spoljnih poslova Češke Republike, i Lamberto Zanijer, generalni sekretar OEBS.

Uslediće glavna obraćanja predsedavajućeg OEBS-u Ivice Dačića i Didieja Burkhaltera, ministra spoljnih poslova Švajcarske.

Generalni sekretar OEBS Zanijer će otvoriti izložbu "Helsinki+40" posvećenu istorijatu helsinškog procesa i rezultatima koje su postigli OEBS i njegov prethodnik, Konferencija za evropsku bezbednost i saradnju (KEBS), tokom proteklih 40 godina.

Sastanak Ekonomskog i ekološkog foruma nadovezuje se na rezultate dva pripremna sastanka održana u januaru i maju ove godine, u Beču i Beogradu. Glavni cilj ovog sastanka je podsticanje dubljeg političkog dijaloga, kao i preuzimanje obaveza i davanje preporuka za konkretne aktivnosti kako bi se zemljama pomoglo u rešavanju ekonomskih i ekoloških aspekata bezbednosti.

Forum se može pratiti preko @OSCE Twitter, #EEFOSCE15.


Foto:OSCE