gototopgototop
subota, 14. novembar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Predsedavajući OEBS-a Dačić i generalni sekretar Zanijer najsnažnije osuđuju smrtonosne napade u Parizu
+ larger fontnormal font- Smaller font
25022015 dacic-zanijerPredsedavajući OEBS-a, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, i generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer danas su najoštrije osudili terorističke napade na nekoliko lokacija u francuskoj prestonici, Parizu, u kojima je više ljudi ubijeno i ranjeno. Izrazili su najdublje saučešće žrtvama, njihovim porodicama i francuskoj Vladi i narodu. Poželeli su brz oporavak povređenima, i izrazili nadu da će svi taoci ubrzo biti pušteni.

„Najsnažnije oduđujemo ovu seriju užasnih i kukavičkih terorističkih akata protiv civila i nediskriminativno nasilje koje je pogodilo vašu zemlju. Budite uvereni da su države-učesnice uz vas u ovom času, deleći uverenje da ne postoji politička ideja koja bi ikad mogla da opravda ovakve užasne napade," rekao je Dačić.

„Šok koji osećamo pred ovakvim terorom i ekstremnim nasiljem učvršćuje nas u rešenosti da im ne dozvolimo da ugroze osnovne principe na kojima počivaju OEBS i naša društva: demokratiju, inkluzivnost i ljudska prava, koji garantuju bezbednost i mir za sve."

„OEBS je ujedinjen u borbi protiv svih oblika nasilnog ekstremizma, i čvrsto verujemo da je saradnja najbolji odgovor na opasnosti s kojima se naša društva suočavaju," rekli su Dačić i Zanijer.Foto:OSCE/Micky Kroell