gototopgototop
sreda, 16. mart 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Brazila
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ambasadorka BrazilaPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Federativne Republike Brazila Isabelu Kristinu de Azevedo Hejvert.

Ministar Dačić poželeo je dobrodošlicu ambasadoru Brazila i ukazao na značaj koji Srbija pridaje bilateralnim odnosima sa Brazilom, kao najznačajnijim  političkim i ekonomskim partnerom u regionu Latinske Amerike, koje karakteriše visok stepen međusobnog razumevanja i odsustvo otvorenih pitanja. Zahvalio je na punoj podršci koju Federativna Republika Brazil pruža Republici Srbiji po pitanju KiM, koja je nedavno potvrđena glasanjem protiv članstva tzv. Kosova u Unesku.

U razgovoru je obostrano konstatovan interes za daljim unapređenjem saradnje u svim oblastima, prvenstveno sa ciljem da se ekonomska saradnja podigne na nivo koji bi pratio dobre političke odnose i postojeće potencijale.

Ambasador Hejvert zahvalila je na srdačnom prijemu i istakla je zadovoljstvo što će imati priliku da se bolje upozna sa srpskim običajima, narodom i kulturom. Izrazila je nadu da će se pozitivan trend saradnje i u budućnosti nastaviti i prenela uverenje da brazilska Vlada neće menjati stav prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.