gototopgototop
sreda, 18. maj 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Zagreb: Projekcija filma „Aristofan u Dnopolju“
+ larger fontnormal font- Smaller font
zagreb aktivnosti_2652016U Zagrebu je 18. maja, u bioskopu „Tuškanac", održan multidisciplinarni događaj posvećen ženama-povratnicama u Hrvatskoj. O izazovima njihove svakodnevice u ličkim gradovima i selima govori film „Aristofan u Dnopolju" Nataše Milojević, izložba fotografija portreta žena, pod nazivom „Da ja budem ja", kao i izložba organskih proizvoda i ručno tkanih i pletenih radova ženskih udruženja iz Ličkog Petrovog sela, Gračaca i Korenice.
Održavanje ovog događaja podržali su Ambasada Republike Srbije u Zagrebu i Srpsko nacionalno vijeće. Događaju su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, članovi brojnih nevladinih organizacija u Republici Hrvatskoj, kao i predstavnici srpske zajednice iz cele Hrvatske i brojnih medija. Prisutnima su se obratili ambasadorka Republike Srbije u Zagrebu Mira Nikolić i predsednik SNV Milorad Pupovac.

Kako je ambasador Nikolić istakla, „zajednički život žena na ovom prostoru, čak i u vreme velikih izazova i teških ekonomskih prilika, ne samo da je moguć već ume da bude i harmoničan."

„Ove žene svojim stvaralaštvom prevazilaze razlike i nalaze način da uspostave dijalog. A to je ono što svim želimo, da se iskorene nejednakost, nasilje i siromaštvo, kako bi svet postao bolji i sigurniji za sve," rekla je ambasador Nikolić.
Ključne reči: Hrvatska