gototopgototop
petak, 09. septembar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i ambasador Moro o poseti predsednika Vlade Srbije Francuskoj
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-moro septembarPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se danas sa ambasadorom Francuske u Beogradu Kristin Moro povodom predstojeće posete predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Republici Francuskoj od 14. do 16. septembra 2016. godine.

U srdačnom razgovoru zaključeno je da postoji obostrana spremnost za dalje unapređenje tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje, a da je poseta predsednika Vlade Francuskoj potvrda obostrane želje za intenziviranjem sveobuhvatne saradnje.

Imajući u vidu da će prilikom svoje posete predsednik Vlade učestvovati i na ,,Poslovnom forumu" na kojem će u prisustvu predstavnika velikih francuskih kompanija biti predstavljeni privredni potencijali Srbiji, preneo je očekivanja da će to biti prilika za povećanje francuskih investicija u Srbiji, kao i do zajedničke realizacije nekih od infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Ministar Dačić zahvalio je na kontinuiranoj podršci Francuske procesu evrointegracija Srbije, podsećajući da je članstvo Srbije u EU prioritet naše spoljne politike. Takođe, preneo je i da veoma cenimo francuski angažman i uspešnu organizaciju Pariskog samita o Zapadnom Balkanu, održanog 4. jula u Parizu, na kojem je potvrđena evropska perspektiva regiona.