gototopgototop
utorak, 27. septembar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom Kazahstana
+ larger fontnormal font- Smaller font
amb. kazahstanaPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa nerezidencijalnim ambasadorom Republike Kazahstan u Republici Srbiji, sa sedištem u Budimpešti, Nurbahom Rustemovom.

Tokom susreta razmotrena su aktuelna bilateralna pitanja i mogućnosti za njihovo unapređenje, pre svega u ekonomskoj oblasti.

Ministar Dačić ukazao je na značaj nedavne posete predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, jer je to pokazatelj intenziviranja saradnje dveju zemalja, kao i podsticaj kompanijama dve države da smelije ostvaruju poslovne aranžmane. Takođe, ocenio je da su odnosi Srbije i Kazahstana dobri i bez otvorenih pitanja.

Sa naše strane je istaknuta zahvalnost Kazahstanu za principijelnu poziciju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao i na postavljanju tokom Generalne konferencije Uneska, novembra 2015. godine, kada je Kazahstan glasao protiv prijema tzv. Kosova u ovu organizaciju.

Ambasador Rustemov je potvrdio značaj prve posete kazahstanskog predsednika, posebno što do nje dolazi u godini u kojoj se obeležava dvadesetogodišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

Ključne reči: Kazahstan Ivica Dačić