gototopgototop
понедељак, 10. октобар 2016. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Будимпешта: Свечано затварање манифестације „Месец српске културе у Мађарској“
+ larger fontnormal font- Smaller font
Budimpesta foto_10102016Манифестација „Месец српске културе у Мађарској", коју је ове године по седми пут организовао Културни и документациони центар Срба у Мађарској (СКДЦ), под покровитељством Самоуправе Срба у Мађарској (ССМ), свечано је затворен 10. октобра ове године у просторијама Амбасаде Републике Србије. На свечаном затварању манифестације говорили су: министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, амбасадор Раде Дробац и директор СКДЦ Милан Ђурић, као и заменик МСПСТ Мађарске Ласло Сабо.

Амбасадор Дробац је поздравио госте и нагласио да присуство министра Вулина показује колико пажње Влада Републике Србије поклања дијаспори и Србима у региону, а посебно колико цени рад српске заједнице у Мађарској. Истакао је да је подизање квалитета програма саме манифестације већ постало традиционално. Амбасадор Дробац поздравио је присуство Ласла Сабоа, заменика МСПСТ, јер то говори о значају који Мађарска поклања односима са Србијом.

Скупу у Амбасади присуствовали су: државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Н. Иванишевић, високи представници државне администрације Мађарске, дипломатског кора, институција ССМ, медији из Републике Србије, као и представници редакције Мађарске државне телевизије на српском језику и Српских недељних новина из Будимпеште.

msk27
msk30
msk33
msk43
msk47
Кључне речи: Мађарска