gototopgototop
ponedeljak, 09. januar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Njujork: Četvrta memorijalna konferencija posvećena Nikoli Tesli
+ larger fontnormal font- Smaller font
Njujork aktivnosti_1612017U organizaciji Tesla naučne fondacije (Tesla Science Foundation), po četvrti put, u hotelu Njujorker održana je memorijalna konferencija posvećena  Nikoli Tesli, pod nazivom „Wireless Transmission of electric energy – Tesla Laboratory Colorado Springs", a pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova, odnosno Generalnog konzulata  Republike Srbije u Njujorku. Konferencija se tradicionalno održava u hotelu Njujorker, gde je Nikola Tesla proveo poslednje godine života.

Događaju je prisustvovao veliki broj poštovalaca dela Nikole Tesle iz različitih oblasti nauke, koji su govorili o nasleđu velikog naučnika i njegovom nemerljivom značaju. Na kraju konferencije, zaslužnim pojedincima, među kojima je i generalni konzul Republike Srbije Mirjani Živković, uručene su prigodne nagrade,. Ovogodišnja konferencija poprimila je internacionalni karakter, budući da je promovisan novi predsednik Tesla naučne fondacije za međunarodnu saradnju, gospođa Olivia Paranoš iz Atine.

Nikola Lončar, predsednik i osnivač Tesla naučne fondacije, zahvalio se Ministarstvu spoljnih poslova i Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku na podršci. Generali konzul Mirjana Živković podsetila je u svom obraćanju na životni put briljantnog srpsko-američkog naučnika, koji je zahvaljujući svojim delima postao počasni građanin sveta. Živković je zahvalila svima onima koji rade na očuvanju lika i dela Nikole Tesle.

njujork aktivnosti_9120171
njujork aktivnosti_9120172
njjork aktivnosti_9120173
Ključne reči: SAD