gototopgototop
петак, 20. јануар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Будимпешта: Промоција брендова Србије у Парламенту Мађарске
+ larger fontnormal font- Smaller font
budimpesta aktivnosti_2012017У Ловачкој сали Парламента Мађарске, у организацији Хунгарикум клуба, одржан је први од низа скупова чији је циљ да се учесници скупа упознају са новим сазнањима и искуствима о томе како штитити и промовисати своје националне специфичности.

На скуп су позвани амбасадори Србије, Шпаније и Белорусије. Амбасадор Републике Србије у Мађарској Раде Дробац, током петнаестоминутне презентације, уз слајдове и кратак филм, представио је основне карактеристике Србије, њену туристичку понуду и брендове по којима је наша земља препознатљива у свету. С обзиром на захтев организатора да се амбасадори сконцентришу на по три бренда, амбасадор Доробац је, поред шире презентације земље, представио српску шљивовицу, кајмак и крсну славу која је ушла на листу светске нематеријалне баштине УНЕСКА.

Овом скупу затвореног типа присуствовали су само позвани гости, тј. око 130 привредника, власника фирми са ознаком Хунгарикума, високих мађарских званичника, међу којима и Министар унутрашњих послова Мађарске Ш. Пинтер, представника дипломатског кора, мађарских министарстава, посланика.
Кључне речи: Мађарска