gototopgototop
petak, 20. januar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Budimpešta: Promocija brendova Srbije u Parlamentu Mađarske
+ larger fontnormal font- Smaller font
budimpesta aktivnosti_2012017U Lovačkoj sali Parlamenta Mađarske, u organizaciji Hungarikum kluba, održan je prvi od niza skupova čiji je cilj da se učesnici skupa upoznaju sa novim saznanjima i iskustvima o tome kako štititi i promovisati svoje nacionalne specifičnosti.

Na skup su pozvani ambasadori Srbije, Španije i Belorusije. Ambasador Republike Srbije u Mađarskoj Rade Drobac, tokom petnaestominutne prezentacije, uz slajdove i kratak film, predstavio je osnovne karakteristike Srbije, njenu turističku ponudu i brendove po kojima je naša zemlja prepoznatljiva u svetu. S obzirom na zahtev organizatora da se ambasadori skoncentrišu na po tri brenda, ambasador Dorobac je, pored šire prezentacije zemlje, predstavio srpsku šljivovicu, kajmak i krsnu slavu koja je ušla na listu svetske nematerijalne baštine UNESKA.

Ovom skupu zatvorenog tipa prisustvovali su samo pozvani gosti, tj. oko 130 privrednika, vlasnika firmi sa oznakom Hungarikuma, visokih mađarskih zvaničnika, među kojima i Ministar unutrašnjih poslova Mađarske Š. Pinter, predstavnika diplomatskog kora, mađarskih ministarstava, poslanika.
Ključne reči: Mađarska