gototopgototop
sreda, 01. februar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Pariz: Proslava srpskog nasleđa u Unesku
+ larger fontnormal font- Smaller font
Povodom obeležavanja školske slave Svetog Save, u Unesku su, po prvi put, u organizaciji Stalne delegacije Srbije pri Unesku, Uneskovih jaslica i obdaništa, i uz podršku Ambasade i KIC-a  Republike Srbije u Parizu, proslavljeni dani srpskog kulturnog i prirodnog nasleđa.

Program je bio namenjen deci stranih delegata i zaposlenih u Sekretarijatu Uneska, a sastojao se od kulturno-umetničkog programa, kreativne radionice posvećene nasleđu Srbije, upisanom na nacionalnu preliminarnu listu, Listu svetske baštine, kao i na Listu svetske baštine u opasnosti. Glavni događaj priređen je 1. februara u Klubu delegata, uz prigodno obraćanje ambasadora Darka Tanaskovića i predstavnika Uneska. Tom prilikom dečja kulturno-umetnička društva iz Francuske izvela su splet srpskih igara i degustirani su srpski specijaliteti.

S obzirom na specifičan karakter događaja, proslavi su prisustvovale strane diplomate, roditelji dece koja pohađaju predškolsku nastavu u Unesku, kao i drugi bliski prijatelji naše Stalne delegacije, kao što su, između ostalih, ambasadori Venecuele i Slovačke, zamenici ambasadora Argentine, Indije, Poljske, Bugarske i Senegala.


Ključne reči: Francuska