gototopgototop
четвртак, 02. март 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић и стални координатор УН-а у Србији о досадашњој сарадњи и њеном унапређењу
+ larger fontnormal font- Smaller font
Hersi 1Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је са новим сталним координатором Уједињених нација и представником Програма УН-а за развој (УНДП) у Републици Србији Карлом Робин Херши.

На данашњем састанку разговарано је о досадашњој сарадњи са УН агенцијама у Србији и могућностима њеног даљег унапређења.

Министар Дачић је изразио захвалност на досадашњој подршци Програма УН-а за развој кроз спровођење развојних пројеката, посебно у областима добре управе, социјалне инклузије, заштите животне средине, транспорта, енергетике и смањења ризика од природних катастрофа, што доприноси укупним напорима Србије на путу остваривања пуноправног чланства у ЕУ и реализације Агенде одрживог развоја до 2030.

Обострано је констатовано задовољство што је одлуком Владе Србије омогућен почетак рада УН Куће у Београду у којој су смештена представништва агенција, програма и фондова УН-а, уз очекивање да ће петогодишњи Оквир развојног партнерства Владе Србије и Тима УН-а у нашој земљи за период 2016-2020. године допринети даљем унапређењу кључних области нашег друштва.Састанак министра Дачића са Карлом Херши
Састанак министра Дачића са Карлом Херши
Састанак министра Дачића са Карлом Херши
Састанак министра Дачића са Карлом Херши