gototopgototop
četvrtak, 02. mart 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i stalni koordinator UN-a u Srbiji o dosadašnjoj saradnji i njenom unapređenju
+ larger fontnormal font- Smaller font
Hersi 1Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa novim stalnim koordinatorom Ujedinjenih nacija i predstavnikom Programa UN-a za razvoj (UNDP) u Republici Srbiji Karlom Robin Herši.

Na današnjem sastanku razgovarano je o dosadašnjoj saradnji sa UN agencijama u Srbiji i mogućnostima njenog daljeg unapređenja.

Ministar Dačić je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj podršci Programa UN-a za razvoj kroz sprovođenje razvojnih projekata, posebno u oblastima dobre uprave, socijalne inkluzije, zaštite životne sredine, transporta, energetike i smanjenja rizika od prirodnih katastrofa, što doprinosi ukupnim naporima Srbije na putu ostvarivanja punopravnog članstva u EU i realizacije Agende održivog razvoja do 2030.

Obostrano je konstatovano zadovoljstvo što je odlukom Vlade Srbije omogućen početak rada UN Kuće u Beogradu u kojoj su smeštena predstavništva agencija, programa i fondova UN-a, uz očekivanje da će petogodišnji Okvir razvojnog partnerstva Vlade Srbije i Tima UN-a u našoj zemlji za period 2016-2020. godine doprineti daljem unapređenju ključnih oblasti našeg društva.Sastanak ministra Dačića sa Karlom Herši
Sastanak ministra Dačića sa Karlom Herši
Sastanak ministra Dačića sa Karlom Herši
Sastanak ministra Dačića sa Karlom Herši