gototopgototop
среда, 08. март 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић и министар Еритреје Салех потписали Меморандум о разумевању између два министарства
+ larger fontnormal font- Smaller font
Sporazum 1Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и министар иностраних послова Државе Еритреје Осман Салех потписали су данас Меморандум о разумевању између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства спољних послова Државе Еритреје о успостављању политичких консултација о питањима од заједничког интереса.

У срдачном разговору, који је претходио потписивању наведеног Меморандума, обострано је оцењено да су билатерални односи две земље добри и пријатељски и да постоји простор за интензивирање сарадње у свим областима.

Министар Дачић је истакао да је ово прва посета од успостављања дипломатских односа 2012. године и да тиме постаје историјска у односима две земље. Министар Салех је, у том правцу, позвао министра Дачића у узвратну посету Еритреји, што је пре могуће.

Обострано је исказана потреба за интензивирањем активности у правцу континуираног политичког дијалога као и заједнички интерес за успостављање и даље јачање свих видова билатералне сарадње, посебно у економској сфери.

Министар Дачић захвалио се на досадашњој подршци Државе Еритреје спољно-политичким приоритетима Републике Србије и изнео очекивање да ће се она наставити и убудуће. Изнео је уверење да има пуно простора за развој билатералне сарадње, посебно у спољно-трговинској размени, која је неразвијена имајући у виду привредне могућности две земље.

Министар Салех је рекао да су народи Републике Србије и Државе Еритреје братски, да деле исте вредности, посебно о праву сваке државе на територијални суверенитет и интегритет, као и да ће Држава Еритреја и надаље подржавати наше спољнополитичке приоритете у свим међународним организацијама и форумима у којима буде учествовала. 


Потписивање споразума министра Дачића са МСП Еритреје
Потписивање споразума министра Дачића са МСП Еритреје
Потписивање споразума министра Дачића са МСП Еритреје
Потписивање споразума министра Дачића са МСП Еритреје
Потписивање споразума министра Дачића са МСП Еритреје