gototopgototop
среда, 15. март 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Односи Србије и Алжира на високом нивоу уз даље јачање билатералне сарадње на политичком и економском нивоу
+ larger fontnormal font- Smaller font
AlzirПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Демократске Народне Републике Алжир у Републици Србији Абделамид Шебшуба.

Oсврнувши се на традиционално добре односе две земље, министар Дачић је констатовао да постоји простор за даље унапређење и интензивирање политичких, економских и осталих видова билатералне сарадње. Изразио је очекивање да ће се наставити успостављена динамика посета на високом и највишем нивоу, уз наду да ће посета министра иностраних послова Алжира бити реализована током ове године.

Министар Дачић захвалио је на принципијелном ставу Алжира у погледу непризнавања једнострано проглашене независности Косова и изразио очекивање да ће се наставити подршка алжирске стране територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије, као и нашим напорима за решавање питања Косова и Метохије, мирним путем кроз дијалог.

Амбасадор Шебшуб захвалио је на пријему и констатовао да су односи Србије и Алжира на високом нивоу, нагласио значај даљег јачања билатералне сарадње на политичком и економском нивоу.
Такође, амбасадор је истакао да и на међународном плану две земље деле исте или сличне ставове, као и да Алжир остаје привржен принципијелној позицији по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова.

Амбасадор Алжира је на данашњем састанку укратко информисао министра Дачића о актуелној ситуацији у региону Магреба.Састанак министра Дачића са амбасадором Алжира
Састанак министра Дачића са амбасадором Алжира
Састанак министра Дачића са амбасадором Алжира
Састанак министра Дачића са амбасадором Алжира
Састанак министра Дачића са амбасадором Алжира