gototopgototop
sreda, 15. mart 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Odnosi Srbije i Alžira na visokom nivou uz dalje jačanje bilateralne saradnje na političkom i ekonomskom nivou
+ larger fontnormal font- Smaller font
AlzirPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Demokratske Narodne Republike Alžir u Republici Srbiji Abdelamid Šebšuba.

Osvrnuvši se na tradicionalno dobre odnose dve zemlje, ministar Dačić je konstatovao da postoji prostor za dalje unapređenje i intenziviranje političkih, ekonomskih i ostalih vidova bilateralne saradnje. Izrazio je očekivanje da će se nastaviti uspostavljena dinamika poseta na visokom i najvišem nivou, uz nadu da će poseta ministra inostranih poslova Alžira biti realizovana tokom ove godine.

Ministar Dačić zahvalio je na principijelnom stavu Alžira u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i izrazio očekivanje da će se nastaviti podrška alžirske strane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, kao i našim naporima za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, mirnim putem kroz dijalog.

Ambasador Šebšub zahvalio je na prijemu i konstatovao da su odnosi Srbije i Alžira na visokom nivou, naglasio značaj daljeg jačanja bilateralne saradnje na političkom i ekonomskom nivou.
Takođe, ambasador je istakao da i na međunarodnom planu dve zemlje dele iste ili slične stavove, kao i da Alžir ostaje privržen principijelnoj poziciji po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ambasador Alžira je na današnjem sastanku ukratko informisao ministra Dačića o aktuelnoj situaciji u regionu Magreba.Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Alžira
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Alžira
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Alžira
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Alžira
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Alžira