gototopgototop
петак, 10. март 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Вашингтон: Приказивање филма „Обећање“
+ larger fontnormal font- Smaller font
Vasington 1032017У оквиру фестивала Франкофоније, у Амбасади Француске у Вашингтону одржана је филмска пројекција српског документарног филма "Обећање", редитеља Жељка Мирковића и продуцента Душана Гајића.

Филм "Обећање", који је наишао на изузетне критике публике, прати живот француске породице која се доселила у село Рогљево у Источној Србији како би започела производњу органиског вина у некада чувеном виноградарском крају.

Амбасада Србије припремила је и реализовала програм, који је, поред пројекције филма, обухватио и  разговор редитеља и продуцента филма са гостима, уз дегустацију српских вина из Жупе.

Госте су поздравили представник Амбасаде Француске у Вашингтону Патрик Лашос и амбасадор Србије Ђерђ Матковић. Амбасадор Матковић указао је у свом обраћању на традиционално пријатељство два народа, значај и утицај француског језика и културе у Србији, као и на сарадњу кроз међународну организацију „Francophonie".

Амбасада Француске изразила је задовољство оствареном сарадњом, у нади да ће се она наставити у будућности кроз организовање других уметничких садржаја.

О успеху овог културног догађаја сведоче бројна писма похвале која су по завршетку програма пристигла на адресу Амбасаде Србије.
Кључне речи: САД