gototopgototop
среда, 29. март 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић и Аселборн: Јачање свих видова билатералне сарадње
+ larger fontnormal font- Smaller font
luksemburgПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са министром иностраних и европских послова Великог Војводства Луксембурга Жаном Аселборном.

У срдачном разговору обострано је оцењено да су билатерални односи две земље добри и да има простора за њихово развијање и унапређење. Постоји заједнички интерес за даље продубљивање и јачање свих видова билатералне сарадње, нарочито у економској сфери.

Први потпредседник Владе и министар Ивица Дачић захвалио је на досадашњој континуираној подршци Луксембурга евроинтеграцијама Републике Србије и пренео очекивање да ће се она наставити и убудуће.

Министар Аселборн је позитивно оценио наставак свеобухватних реформи које спроводи Влада Србије и поновио спремност Луксембурга за наставак подршке европским интеграцијама Републике Србије.

У разговору су размењена мишљења и у вези са актуелним питањима у региону и у ЕУ. Такође, било је речи и о мигрантској кризи, као и о другим међународним темама.Састанак министра Дачића са Жаном Аселборном
Састанак министра Дачића са Жаном Аселборном
Састанак министра Дачића са Жаном Аселборном
Састанак министра Дачића са Жаном Аселборном
Састанак министра Дачића са Жаном Аселборном