gototopgototop
четвртак, 30. март 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Москва: Додела награда на III Међународном конкурсу „Бајке народа Русије и света очима деце“ - „Бајке Србије очима деце“
+ larger fontnormal font- Smaller font
Презентација књиге „Бајке Србије",које је својевремено записао и сачувао од заборава Вук Стефановић Караџић,одржана је у Централном изложбеном холу „Мањежа" у Санкт Петербургу.  Књигу је превео и приредио бивши руски амбасадор у СР Југославији  Валериј Јегошкин, уз подршку Амбасаде Републике Србије у Москви и Дипломатске академије Министарства иностраних послова Руске Федерације, као и Руске академије уметности.

Књига је илустрована цртежима који су победили на III Међународном конкурсу „Бајке Србије очима деце", а у оквиру пројекта „Бајке народа Русије и света  очима деце", који је организовао Савез педагога – уметника РФ. На конкурсу је учествовало око 3.500 ученика руских школа из целог света и сви су имали прилику да прочитају наше најлепше народне бајке.

О књизи су говорили приређивач и преводилац Валериј Јегошкин и први саветник у Амбасади Републике Србије Ранко Павловић.

Након културно-уметничког програма у извођењу КУД-а „Златна капија" из Москве, уследила је додела награда, тј. медаља и плаката учесницима конкурса, у којој су поред организатора учествовали и први саветник наше Амбасаде Ранко Павловић и службеник почасног Конзулата Републике Србије у Санкт Петербургу Немања Живковић.
Кључне речи: Руска Федерација