gototopgototop
četvrtak, 13. april 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dobri bilateralni odnosi između Srbije i Bugarske i spremnost za njihovo dalje unapređenje
+ larger fontnormal font- Smaller font
bosilegrad bilateralaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Bosilegradu sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Ognjanom Gerdzikovim.

Tokom razgovora, obostrano je izraženo zadovoljstvo povodom dobrih bilateralnih odnosa između Republike Srbije i Republike Bugarske, kao i obostrana spremnost za njihovo dalje unapređenje.

Razgovori su predstavljali priliku da se razmene mišljenja o saradnji dve zemlje u oblastima od zajedničkog interesa, pre svega na planu ekonomije, infrastrukture, energerike, kao i pitanjima od interesa za bugarsku nacionalnu manjinu.

Posebno je naglašena važnost što skorije realizacije zajedničkih projekata, izgradnja autoputa Niš-Sofija, rekonstrukcija železničke pruge Niš-Dimitrovgrad i izgradnja gasnog interkonektora Srbija-Bugarska.

Obe strane su iskazale spremnost da se angažuju da se grad Bosilegrad i ovaj region ekonomski osnaže kako bi se stvorili uslovi za ekonomski rast i unapređenje životnog standarda.

Tokom boravka u Bosilegradu, ministar Dačić i predsednik Vlade Bugarske su položili vence na spomenik bugarskom nacionalnom heroju Vasilu Levskom i zajedno otvorili izložbu 24. Međunarodnog uskršnjeg festivala pod nazivom "Svetski konkurs za dečiju sliku".
Ministar Dačić sa premijerom Bugarske u Bosilegradu
Ministar Dačić sa premijerom Bugarske u Bosilegradu
Ministar Dačić sa premijerom Bugarske u Bosilegradu