gototopgototop
уторак, 16. мај 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Одржане конзуларне консултације са Републиком Белорусијом
+ larger fontnormal font- Smaller font
Конзуларне консултације са Републиком БелорусијомКонзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Белорусије, на нивоу помоћника министара задужених за конзуларну сарадњу, одржане су у Београду, 16. маја 2017. године.


На консултацијама су размењена мишљења о међусобној конзуларној сарадњи и другим актуелним питањима од заједничког интереса, као и искуства у погледу уговорно-правне регулативе из области конзуларних послова, пружања конзуларне заштите и модернизације рада конзуларних служби, управљања кризама, конзуларног заступања у трећим земљама, као и стручног оспособљавања за обављање конзуларних послова.

Разматране су потребе измена постојећих и закључивања нових споразума у конзуларном домену и размењене информације које се односе на област визне политике.

Конзуларне консултације су биле садржајне, у духу пријатељских односа, и констатована је обострана спремност за даље унапређење конзуларне сарадње Републике Србије и Републике Белорусије.


Конзуларне консултације са Републиком Белорусијом
Конзуларне консултације са Републиком Белорусијом
Конзуларне консултације са Републиком Белорусијом