gototopgototop
ponedeljak, 16. novembar 2009. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Vuk JEREMIĆ
+ larger fontnormal font- Smaller font

v_jeremicJEREMIĆ Vuk, rođen je 3. jula 1975. u Beogradu.
Vuk Jeremić je stupio na dužnost ministra spoljnih poslova Republike Srbije 15.maja 2007.godine.

Kao ministar spoljnih poslova Republike Srbije gospodin Jeremić će predsedavati Komitetom ministara Saveta Evrope od maja do novembra 2007.godine.

Rođen je 1975. godine u Beogradu. U doba Miloševićevog režima gospodin Jeremić je, tokom studentskih dana i početaka radne karijere u Engleskoj, bio jedan od osnivača Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), gde je rukovodio informativnom kampanjom i uspostavljao kontakte za demokratsku opoziciju. Diplomirao je teorijsku fiziku na Univerzitetu Kembridž, Velika Britanija.

Bio je angažovan kao finansijski analitičar u Deutsche Bank, zatim Dresdner Kleinwort Benson Bank u Londonu, dok je istovremeno pripremao doktorsku disertaciju iz oblasti kvantativnih metoda u finansijama na Imperial College u Londonu.

Nakon magistarskih studija iz oblasti državne administracije na Univerzitetu Harvard i demokratskih promena u Srbiji oktobra 2000. godine, postavljen je za savetnika ministra telekomunikacija Savezne Republike Jugoslavije, a od juna 2003. godine za savetnika za evroatlantska pitanja ministra odbrane Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

U februaru 2004. godine izabran je za predsednika Odbora za međunarodne odnose Demokratske stranke, a u februaru 2006. i za člana Glavnog odbora.

Od jula 2004. do maja 2007. godine je savetnik za međunarodne odnose i šef spoljnopolitičkog tima predsednika Republike Srbije.

Oženjen, govori engleski i nemački jezik.

Ključne reči: Vuk Jeremić