gototopgototop
уторак, 06. јун 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дан конзуларне службе
+ larger fontnormal font- Smaller font
dan konzularne_sluzbe_6620171Поводом Дана конзуларне службе – 2. јуна, у Министарству спољних послова одржан је пријем којем су присуствовали руководиоци и запослени у Министарству спољних послова, као и представници других државних органа и институција са којима Министарство спољних послова сарађује ради обављања конзуларних послова и пружања помоћи и заштите правима и интересима држављана Републике Србије у иностранству.

Тим поводом, присутне је поздравио амбасадор Аца Јовановић, в.д. помоћника министра за конзуларне послове, који се у свом обраћању захвалио на ангажману запосленима у Сектору за конзуларне послове и представницима других државних органа, без чије помоћи и сарадње, рад на комплексним конзуларним пословима и задацима не би био могућ.

Дан конзуларне службе, 2. јун, се обележава у част овлашћења које је, 1804. године, дао Карађорђе Петровић виђенијим Србима да у иностранству прикупљају помоћ за потребе устаничке Србије. Тиме су установљени конзуларни односи устаничке Србије са другим државама.

dan konzularne_sluzbe_6620172
 dan konzularne_sluzbe_6620173
dan konzularne_sluzbe_6620174