gototopgototop
utorak, 06. jun 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dan konzularne službe
+ larger fontnormal font- Smaller font
dan konzularne_sluzbe_6620171Povodom Dana konzularne službe – 2. juna, u Ministarstvu spoljnih poslova održan je prijem kojem su prisustvovali rukovodioci i zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova, kao i predstavnici drugih državnih organa i institucija sa kojima Ministarstvo spoljnih poslova sarađuje radi obavljanja konzularnih poslova i pružanja pomoći i zaštite pravima i interesima državljana Republike Srbije u inostranstvu.

Tim povodom, prisutne je pozdravio ambasador Aca Jovanović, v.d. pomoćnika ministra za konzularne poslove, koji se u svom obraćanju zahvalio na angažmanu zaposlenima u Sektoru za konzularne poslove i predstavnicima drugih državnih organa, bez čije pomoći i saradnje, rad na kompleksnim konzularnim poslovima i zadacima ne bi bio moguć.

Dan konzularne službe, 2. jun, se obeležava u čast ovlašćenja koje je, 1804. godine, dao Karađorđe Petrović viđenijim Srbima da u inostranstvu prikupljaju pomoć za potrebe ustaničke Srbije. Time su ustanovljeni konzularni odnosi ustaničke Srbije sa drugim državama.

dan konzularne_sluzbe_6620172
 dan konzularne_sluzbe_6620173
dan konzularne_sluzbe_6620174
Ključne reči: saopštenja Aca Jovanović