gototopgototop
četvrtak, 15. jun 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Srbiji potrebne jake poslovne asocijacije i stalni dijalog sa privrednicima
+ larger fontnormal font- Smaller font
Junski susret menadzeraObraćanje vršioca dužnosti predsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na Junskom susretu menadzera koje je održano u Klubu poslanika:

„Poštovani članovi Srpske asocijacije menadzera,
Uvaženi gosti,
Drage Stanka i Jelena,

Hvala na pozivu da budem vaš gost na tradicionalnom Junskom susretu menadzera. Veoma mi je drago da sam ovde sa vama.

Srbiji su potrebne jake poslovne asocijacije kao što je vaša, da bismo kroz stalni dijalog sa privrednicima brzo i efikasno rešavali sve probleme koji stoje na putu daljeg unapređenja naše privrede.

Uz sve donete zakone i dalje su pred Vladom Srbije veliki izazovi. Vlada je odlučna u tome da poboljša poslovno okruženje i verujem da će se efekti reformi koje su pokrenute odraziti na vaše privredne uspehe u ovoj i narednim godinama.

Kao prvi potpredsednik Vlade smatram da je snaga jedne zemlje u ljudima, pre svega tu mislim na mlade, nove generacije, ali i na uspešne poslovne ljude, privrednike i preduzetnike, koji su pravi pokretači privrednog rasta. Drago mi je da je Srpska asocijacija menadzera preuzela na sebe odgovornost da kontinuirano radi na profesionalnom razvoju menadzera koji upravljaju kompanijama u Srbiji, jer to može i treba da bude važna prednost Srbije u regionu i Evropi.

Srbiji su potrebni kvalitetni i sposobni menadzeri, spremni na prihvatanje odgovornosti da zajedno sa institucijama Vlade Srbije rade na unapređenju konkurentnosti Srbije, jer samo ako je konkuretna na regionalnom i svetskom tržištu, Srbija može da bude bogata i uspešna za sve svoje građane.

Stoga posebno podržavam vašu regionalnu inicijativu SAMIT 100, kao što sam nedavno rekao tokom razgovora na Brdu kod Kranja, jer smatram da može imati važnu ulogu kao poslovni forum koji se bavi konkurentnošću ovog regiona i koji prati „Brdo – Brioni" proces. Raduje me činjenica da će se SAMIT 100 sledeće godine održati u Srbiji i da ćemo svi zajedno imati prilike da u našoj zemlji ugostimo poslovne lidere regiona.

Želim vam da i dalje uspešno radite i osnažujete svoje članove, jer će samo sa jakim menadzerima i uspešnim kompanijama, naša Srbija biti jaka.

Hvala vam."