gototopgototop
četvrtak, 27. jul 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa podsekretarom Ministarstva inostranih poslova Nigerije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Nigerija 2Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa podsekretarom Ministarstva inostranih poslova Savezne Republike Nigerije Mohamedom Ahmedom Musavom.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo odnosima dve zemlje koje krasi tradicionalno prijateljstvo još iz vremena Tita i preneo spremnost da Srbija kao ključni sukcesor bivše SFRJ dostigne tadašnji nivo odnosa, kako na političkom tako i na ekonomskom planu. U tom svetlu, istakao je da Srbija saoseća sa problemima sa kojima se prijateljski narod Nigerije suočava i podržava nigerijsku Vladu u pitanjima od nacionalnog značaja.

Šef diplomatije zahvalio je na podršci koju Nigerija pruža suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Ukazujući na odlične i tradicionalno prijateljske odnose Nigerije sa Srbijom, podsekretar Musava je potvrdio nastavak podrške Nigerije u pogledu KiM na bilateralnom i multilateralnom planu.

U razgovoru je izražen obostrani interes za dalje unapređenje bilateralnih odnosa kroz razmenu poseta na svim nivoima i jačanje ekonomske i drugih oblika saradnje.
Zajednički je ocenjeno da postoji obostrana želja da se odnosi dva naroda i država razvijaju, kao i da se saradnja u svim sferama intenzivira.

Dvojica sagovornika konstatovala su da postoje značajne mogućnosti za jačanje bilateralne saradnje Srbije i Nigerije, posebno ekonomske, i da, s tim u vezi, treba dati poseban podsticaj privrednicima dveju zemalja.Sastanak ministra Dačića sa Mohamedom Ahmedom Musavom
Sastanak ministra Dačića sa Mohamedom Ahmedom Musavom
Sastanak ministra Dačića sa Mohamedom Ahmedom Musavom
Sastanak ministra Dačića sa Mohamedom Ahmedom Musavom