gototopgototop
petak, 28. jul 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Nastavak napora na planu suprotstavljanja tzv. „Kosova“ da postane član Interpola
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_Stefanovic_1Danas je u Ministarstvu spoljnih poslova održan susret prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića i potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojše Stefanovića.

Obostrano je ocenjeno da je dosadašnja saradnja dva ministarstva bila veoma uspešna, kao i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje. Razgovarano je o konkretnim modalitetima saradnje na operativno-tehničkom nivou, kao i o planovima za postizanje sporazuma o ukidanju viza sa pojedinim državama.

Poseban deo razgovora bio je posvećen nastavku koordiniranih napora na planu suprotstavljanja nastojanjima tzv. „Kosova" da postane član Interpola.

Sagledane su dosadašnje aktivnosti i razmotrene mogućnosti daljeg delovanja po ovom pitanju od posebne važnosti u kontekstu zaštite suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i suprotstavljanja unilateralnim pokušajima tzv. „Kosova" da ostvari članstvo u međunarodnim organizacijama, kojima se krše Povelja Ujedinjenih nacija i rezolucija Saveta bezbednosti 1244 (1999).

Dogovoreno je da se u narednom periodu koordinacija dva ministarstva po ovim pitanjima dodatno intenzivira.Sastanak Dačić - Stefanović
Sastanak Dačić - Stefanović
Sastanak Dačić - Stefanović
Sastanak Dačić - Stefanović