gototopgototop
петак, 11. август 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Добри односи између Србије и Индонезије и спремност за унапређење економске сарадње
+ larger fontnormal font- Smaller font
Indonezija 2Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас делегацију Парламента Републике Индонезије, која на челу са потпредседником Комисије 1 Парламента Републике Индонезије (надлежне за питања спољне политике, безбедности и информисања) Асрилом Хамзахом Танђунгом борави у Републици Србији, на позив председника Народне скупштине Републике Србије Маје Гојковић.

У разговору је изражено обострано задовољство поводом добрих односа Србије и Индонезије, као и спремност за њихово даље свестрано унапређење. Са наше стране посебно је наглашена захвалност на подршци Републике Индонезије суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије.

Констатовано је постојање значајних потенцијала за унапређење економске сарадње две земље и изражено задовољство поводом досадашњих успешних индонежанских инвестиција у Србију (фабрика „Индофуд" и компанија „Етира") уз очекивање нових индонежанских компанија на нашем тржишту.

Министар Дачић још једном је захвалио на позитивном ставу Републике Индонезије у вези са интересом Републике Србије за приступање Уговору о миру и сарадњи у Југоисточној Азији са АСЕАН-ом, организацији у којој она има значајну улогу и која је управо обележила значајан јубилеј, односно 50. годишњицу од свог оснивања.Министар Дачић примио делегацију Парламента Индонезије
Министар Дачић примио делегацију Парламента Индонезије
Министар Дачић примио делегацију Парламента Индонезије
Министар Дачић примио делегацију Парламента Индонезије