gototopgototop
petak, 11. avgust 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dobri odnosi između Srbije i Indonezije i spremnost za unapređenje ekonomske saradnje
+ larger fontnormal font- Smaller font
Indonezija 2Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas delegaciju Parlamenta Republike Indonezije, koja na čelu sa potpredsednikom Komisije 1 Parlamenta Republike Indonezije (nadležne za pitanja spoljne politike, bezbednosti i informisanja) Asrilom Hamzahom Tanđungom boravi u Republici Srbiji, na poziv predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo povodom dobrih odnosa Srbije i Indonezije, kao i spremnost za njihovo dalje svestrano unapređenje. Sa naše strane posebno je naglašena zahvalnost na podršci Republike Indonezije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Konstatovano je postojanje značajnih potencijala za unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje i izraženo zadovoljstvo povodom dosadašnjih uspešnih indonežanskih investicija u Srbiju (fabrika „Indofud" i kompanija „Etira") uz očekivanje novih indonežanskih kompanija na našem tržištu.

Ministar Dačić još jednom je zahvalio na pozitivnom stavu Republike Indonezije u vezi sa interesom Republike Srbije za pristupanje Ugovoru o miru i saradnji u Jugoistočnoj Aziji sa ASEAN-om, organizaciji u kojoj ona ima značajnu ulogu i koja je upravo obeležila značajan jubilej, odnosno 50. godišnjicu od svog osnivanja.Ministar Dačić primio delegaciju Parlamenta Indonezije
Ministar Dačić primio delegaciju Parlamenta Indonezije
Ministar Dačić primio delegaciju Parlamenta Indonezije
Ministar Dačić primio delegaciju Parlamenta Indonezije