gototopgototop
petak, 18. avgust 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Situacija u Barseloni nakon terorističkog napada
+ larger fontnormal font- Smaller font
spanija blic_rsPrema trenutnim saznanjima Ministarstva spoljnih poslova i Ambasade Republike Srbije u Madridu, u terorističkom napadu koji se juče dogodio u Barseloni, jedna državljanka Republike Srbije je zadobila povrede u vidu posekotina i nakon pružene medicinske pomoći puštena je iz bolnice. Predstavnici jednog broja turističkih agencija iz Republike Srbije obavestili su Ambasadu da su srpski turisti koji su u organizaciji tih agencija u toku jučerašnjeg dana bili u poseti Barseloni bezbedni.

Ambasada Srbije u Madridu  je u direktnom kontaktu sa nadležnim organima Kraljevine Španije i očekuje zvaničnu informaciju da li među nastradalima ima još državljana Republike Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kraljevine Španije nastavlja sa identifikacijom žrtava jučerašnjeg terorističkog napada, a Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Španije je obavestilo Ambasadu Srbije u Madridu da je uspostavljen koordinacioni mehanizam sa ostalim španskim službama, kako bi se stranim ambasadama što hitnije dostavili svi relevantni podaci o nastradalima.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije savetuje svim državljanima Republike Srbije koji trenutno borave u Španiji da se pridržavaju uputstava nadležnih španskih policijskih organa i turoperatera, kao i da redovno prate informacije u sredstvima javnog informisanja. Preporučuje se oprez na javnim mestima, kao što su centralni gradski trgovi, turističke atrakcije, tržni centri, u blizini vladinih ustanova, vojnih objekata, policijskih stanica i u sredstavima javnog prevoza.


Foto:
Blic.rs