gototopgototop
петак, 15. септембар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Будимпешта: Сарадња српских и мађарских привредника
+ larger fontnormal font- Smaller font
srp madj_forum_15092017_1У Амбасади Србије у Будимпешти 15. септембра одржан je Српско-мађарски пословно-туристички форум у организацији Привредне коморе Војводине и Мађарско-српског пословног савета, уз логистичку подршку наше амбасаде у Будимпешти. Представљање привредних и туристичких потенцијала Војводине и интензивирање економске сарадње са мађарским суседима, били су циљеви форума, коме је присуствовало више од сто српских и мађарских привредника.

Вођени су и Б2Б („бизнис ту бизнис") разговори, а интересовање мађарских привредника се посебно односило на сарадњу у области пољопривредне и прехрамбене индустрије, грађевинског, енергетског и ИТ сектора, угоститељства и наутичког туризма, металске индустрије, хотелијерства и банкарства. Приказан је део гастрономске понуде Војводине и одржана дегустација вина из винских подрума АП Војводине и Мађарске, као и мини изложба производа индустрије грађевинског материјала „Тоза Марковић" из Кикинде.

srp madj_forum_15092017_2

Подсетимо, привредни и туристички потенцијали Србије промовисани су у Будимпешти током манифестације „Дани Србије – Види Србију" 7. септембра и у Сегедину током пословно-туристичког форума 1. септембра.
Кључне речи: Мађарска