gototopgototop
petak, 29. septembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Zasedanje Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinsku, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju u decembru u Novom Sadu
+ larger fontnormal font- Smaller font
SASTANAK ROGOZIN_DACICPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kopredsedavajući Međuvladinom srpsko-ruskom komitetu za trgovinsku, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, razgovarao je sa danas u Moskvi sa ruskim kopredsedavajućim Komitetu Dmitrijem Rogozinom.

Današnji sastanak u Moskvi bio je redovni sastanak kopredsedavajućih koji se održava uoči redovnog zasedanja Međuvladinog komiteta.

Na sastanku je dogovoreno da sledeće, 16. zasedanje Međuvladinog komiteta, bude održano u decembru u Novom Sadu.

„Zajednički smo konstatovali da je došlo do rasta ekonomske aktivnosti, da je došlo do rasta razmene u prvih 7 meseci ove godine i očekujemo da će do kraja godine biti premašen prošlogodišnji obim spoljnotrgovinske razmene.

Razgovarali smo o mnogim pitanjima koje treba razmotriti na redovnom zasedanju Komiteta, kao što je pokretanje procedure za zaključenje Sporazuma o slobodnoj trgovini sa celim Evroazijskim savezom.

Razgovarali smo o saradnji u oblasti energetike, budući da je nama veoma važno snabdevanje gasom.

Takođe, razgovarali smo i o saradnji u oblasti poljoprivrede, industrijskoj proizvodnji, o pokretanju razgovora o pitanjima inovacija, digitalizacije i informacionim tehnologijama", rekao je nakon sastanka u Moskvi ministar Dačić.

Sastanak Dačić - Rogozin
Izjava ministra Dačića