gototopgototop
ponedeljak, 09. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa kongresmenom Tedom Poom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Po 4Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa kongresmenom Tedom Poom, kopredsedavajućim Srpskom kokusu, koji boravi u poseti Beogradu.

Šef srpske diplomatije je izrazio zahvalnost kongresmenu Pou na njegovom dosadašnjem angažovanju o okviru Srpskog kokusa, s ciljem afirmacije odnosa dve zemlje i boljeg razumevanja politike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, što je potvrđeno i izlaganjem u Predstavničkom domu Kongresa, povodom obeležavanja godišnjice „Halijard" misije, kao i upućivanjem kongresnog pisma podrške državnom sekretaru Tilersonu, 03. oktobra.

Sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja ukupnih bilateralnih odnosa, od napretka u političkom dijalogu do razvoja ekonomskih odnosa. Tokom razgovora ohrabrene su aspiracije Srbije ka članstvu u EU, kao i konstruktivna uloga u očuvanju stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Zahvalivši na gostoprimstvu, kongresmen Po je izrazio spremnost da, sa svoje strane, nastavi sa zalaganjem radi daljeg unapređenja bilateralnih odnosa, podsećajući da prijateljstvo naša dva naroda datira još iz vremena savezništva u Prvom svetskom ratu.Sastanak Dačić - Po
Sastanak Dačić - Po
Sastanak Dačić - Po
Sastanak Dačić - Po
Sastanak Dačić - Po