gototopgototop
petak, 27. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Za Republiku Srbiju veoma važno nastaviti sa redovnim i transparentnim razmatranjem svih problema koji postoje na Kosovu i Metohiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Tanin 27._oktobar_2017Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN-a i šefa UNMIK-a Zahira Tanina, u sklopu njegove redovne posete Beogradu pred predstojeću sednicu Saveta bezbednosti UN-a o radu UNMIK-a.

U razgovoru su iznete ocene o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, perspektivi dijaloga Beograda i Prištine i delovanju UNMIK-a. Naglašen je značaj daljeg nesmanjenog angažovanja ove misije u oblastima ključnim za opstanak, normalan i dostojanstven život Srba i pripadnika drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji.

U kontekstu pokušaja izmene formata sednica Saveta bezbednosti o radu UNMIK-a, ministar Dačić je podvukao da je za Republiku Srbiju i za stabilnost u regionu veoma važno nastaviti, kao i do sada, sa redovnim i transparentnim razmatranjem svih problema koji postoje na Kosovu i Metohiji dok je na snazi rezolucija 1244 (1999).

Ministar Dačić je izrazio posebnu zahvalnost na uloženim naporima u implementaciji mandata UNMIK, uz očekivanje da će Misija i u narednom periodu nastaviti sa njegovim sprovođenjem u skladu sa rezolucijom SB UN 1244 (1999).