gototopgototop
utorak, 31. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić i Sabadoš: "Uspešna saradnja u suočavanju sa izazovima migracija"
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dai-SabadoPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, sastao se danas sa regionalnom direktorkom Međunarodne organizacije za migracije Argentinom Sabadoš, koja je u poseti Republici Srbiji povodom obeležavanja 25. godišnjice rada Međunarodne organizacije za migracije u Srbiji.

Obostrano je istaknuto zadovoljstvo zajedničkom uspešnom saradnjom u suočavanju sa izazovima migracija. Ukazano je i na značaj iskustava stečenih u Srbiji kako u vezi sa migracijama devedesetih godina, tako i sa migrantkom krizom koja više od dve godine utiče na dinamiku društvenih kretanja u regionu.

Nakon sastanka održana je konferencija povodom obeležavanja ovog jubileja, koju je otvorio ministar Dačić, a zatim su se okupljenim predstavnicima međunarodnih organizacija i diplomatskog kora obratili i regionalna direktorka IOM-a Argentina Sabadoš, šef Delegacije EU u Beogradu ambasador Sem Fabrici i stalna koordinatorka UN-a u Srbiji Karla Herši.

U nastavku konferencije, prisutnima su se obratili i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković, pomoćnica ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i koordinator IOM-a za Zapadni Balkan Peter Van der Auveraert.