gototopgototop
utorak, 31. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa delegacijom Odbora za spoljne poslove Senata Italije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Senat ItalijaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u Ministarstvu spoljnih poslova delegaciju Odbora za spoljne poslove Senata Italije, koju su činili prvi potpredsednik Odbora senator Paolo Korsini i senator Vito Petroćeli.

Tokom razgovora je izraženo zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima Srbije i Italije, koji imaju karakter strateškog partnerstva. Obostrano je konstatovano da je parlamentarna saradnja na visokom nivou, što značajno doprinosi unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa između dve zemlje.

Ministar Dačić je zahvalio na podršci koju parlament Italije u kontinuitetu pruža Srbiji na putu ka EU, obavestivši sagovornike o aktuelnoj situaciji u oblasti evrointegracija, kao i o dijalogu sa Prištinom.

Ministar se posebno osvrnuo na istorijski i verski aspekt Kosova i Metohije, odnosno na suštinske razloge zbog kojih Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Članovi delegacije Odbora za spoljne poslove Senata Italije su izrazili zahvalnost zbog organizacije ove posete, koja je za njih od velikog značaja radi punog sagledavanja mogućnosti unapređenja sveukupnih bilateralnih odnosa, kao i razmene mišljenja o regionalnim i globalnim pitanjima.