gototopgototop
utorak, 21. novembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i potpredsednica Argentine: „Nema otvorenih pitanja između Srbije i Argentine“
+ larger fontnormal font- Smaller font
2111dacic potpredsednica argentine gabriela micheti4Prvog dana posete Republici Argentini, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, razgovarao je sa potpredsednicom te zemlje Gabrijelom Mićeti.

U sadržajnom i veoma srdačnom razgovoru zajednički je konstatovano da su bilateralni politički odnosi na izuzetno visokom nivou.

Sagovornici su ocenili da nema otvorenih pitanja između dve države, da je unapređena saradnja u međunarodnim organizacijama a posebno je naglašena važnost poštovanja principa međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta za šta se obe države zalažu.

Ministar Dačić i potpredsednica Argentine Gabrijela Mićeti razmenili su mišljenja i o regionalnim pitanjima, kao i o zajedničkim bezbednosnim izazovima i rizicima.
Saglasili su se i da je potrebno izvanredne političke odnose dopuniti i ekonomskom saradnjom, za šta postoji interes u obe države.

Nakon sastanka sa potpredsednicom Mićeti, ministar Dačić imaće izlaganje u Argentinskom savetu za međunarodne odnose (Consejo Argentino para las Relaciones Internacionales - CARI) na temu "Spoljna politika Srbije i aktuelni izazovi".

Šef srpske diplomatije razgovaraće sutra u Buenos Ajresu i sa ministrom inostranih poslova Argentine Horheom Marselom Forijem i svečano otkriti mural koji će biti otkriven na Trgu Srbija, a koji je poklon Beograda Buenos Ajresu.