gototopgototop
petak, 12. januar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i ambasador Čepurin o predstojećoj poseti ministra Lavrova i obeležavanju 180 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa
+ larger fontnormal font- Smaller font
Cepurin 12.januarPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Čepurina.

Na današnjem sastanku razgovarano je o predstojećim aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje. U toku je usaglašavanje termina održavanja narednog zasedanja srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, kao i drugih organizacionih pitanja rada ovog tela čiji su kopredsednici prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin.

Zajednički je ocenjeno da je predstojeća poseta ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu, 21. i 22. februara 2018. godine, u sklopu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, od izuzetnog značaja za dalje produbljivanje saradnje dve zemlje.