gototopgototop
ponedeljak, 22. januar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio novopostavljenog ambasadora Tunisa
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. TunisaPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Republike Tunis u Republici Srbiji Seifa Alaha Režeba.

Poželevši dobrodošlicu ambasadoru, ministar Dačić je preneo uverenje da će ambasador nastaviti aktivnosti na unapređenju saradnje u svim oblastima od obostranog interesa i istakao da u tome može da računa na podršku svih institucija u Srbiji.

Uz ocenu da je nedavna poseta ministra spoljnih poslova Tunisa Kemaisa Ženauia Beogradu bila uspešna, šef srpske diplomatije naglasio je prioritet unapređenja ekonomske saradnje kroz direktne kontakte privrednih subjekata dve strane i realizaciju zasedanja Mešovitog komiteta i Poslovnog foruma.

Ministar Dačić zahvalio je na principijelnom stavu Republike Tunis u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova" i izrazio očekivanje da će se nastaviti podrška tuniske strane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Konstatujući da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, izneo je uverenje da će ambasador nastaviti sa aktivnostima na unapređenju saradnje u svim oblastima od obostranog interesa i istakao da u tome može da računa na podršku svih institucija u Srbiji.

Sagovornici su se saglasili sa potrebom intenziviranja političkog dijaloga na visokom nivou i unapređenja saradnje, a ambasador Seif Alah Režeb je preneo poziv ministra spoljnih poslova Tunisa za uzvratnu posetu ministra Dačića tokom ove godine.